Приложение на торове - Нитрофоска

Съдържание

подробна информация

Нитрофоска е популярен и признат минерален тор. За да може всяко растение да нарасне в растежа си, за да не навреди, да даде плод, в почвата му трябва да има тор от 3 химически елемента: калий, азот и фосфор. Това е истинският списък на нитрофоска, нейните компоненти.

минерален тор Nitrofoska

Само при синтеза на тези елементи структурата на нитроамофоска е необходима на растенията. В зависимост от реколтата, необходимата маса на калий, азот и фосфор може да варира, но елементите на формулата на тора винаги са непроменени. Ако вземем градински и градински растения, тогава всички компоненти на нитрофоска се вземат в еднакво съотношение (16:16:16).

Ако се използва торене във фермата, тогава тричастичното действие на калий, азот и фосфор не е достатъчно; магнезият трябва да бъде включен в нитрофоската тор.

За да изберете правилния тор за определено растение, градинарят и градинарят трябва да бъдат добре запознати как се произвежда този тор. Има 3 основни агрономични метода за производство на нитрофоска: сярна киселина, сулфат и фосфорит.

тор в торба

В първия случай по-голямата част от сярата на тора допринася за бързото образуване на протеин в структурата на растенията, унищожаването на гъбички, мухъл, потискането на процесите на гниене и нахлуване на паразити, следователно сярната нитроаммофоска се използва при засаждане на домати, краставици, боб и зеле.

Вторият вариант е сулфатната превръзка, която се използва в процеса на грижа за декоративните растения: торът трябва да включва калций. Колкото повече е този елемент, толкова по-ярки и големи ще бъдат пъпките на цветя и храсти.

Третият вариант е фосфорит нитрофосфат. Те са фокусирани върху безпроблемното отглеждане чрез обилно поливане и своевременно торене на домати, тоест да се получат здрави, големи и устойчиви плодове.

минерален тор

Горна дресинг на домати и краставици

НитроамофОска е необходима на доматите повече от други, тъй като здравата и богата реколта във всяка среда, във всеки климат не може да бъде получена без подхранване. Всичко, което един домат има нужда, съдържа този тор. Не забравяйте, че в допълнение към стандартната процедура за редовно добавяне на тор във водата по време на напояване (за 5 литра вода, 25 г нитрофоска 1-2 пъти седмично), тя се използва по време на засаждане: шепа се хвърля във всяка дупка нитроамофoski... Освен това някои градинари пръскат тази шепа с вода, въпреки че няма строга нужда от това. Трябва да знаете защо не е необходимо този тор да се пръска с вода.

хранене на домати

Какво е приложението на тора в случай на грижа за краставици? Професионалните агрономи и опитни градинари препоръчват разпръскване на торове върху парцела за засаждане дори по време на предсеитбената оран на земята, това се отнася както за откритите пространства, така и за оранжериите. Защо това приложение работи? Може ли простото разпръскване да помогне в такъв отговорен бизнес? Това е така, защото нитроамофоска има две действия. Първото действие е незабавно поради съдържанието на такъв елемент като азот в тора. Това помага перфектно да се справи със задачата за подпомагане на културите при увеличаване на вегетативната маса. Вторият - отложен, действа поради съдържанието на фосфор в нитрофоса.

Фосфорът се задейства точно когато е необходим за здрав и безпроблемен растеж и развитие на краставици. Крайното съгласие принадлежи на действието на калия. Калият е в основата на тези вкусови качества, които зеленчукът ще придобие. Калият в нитрофоска стимулира производството на захар в растителните клетки и натрупването му в тъканите.

хранене на краставици

Какво е регулаторното приложение на този тор, как да не се изчисли погрешно с пропорциите? Следното си заслужава да се помни. Преди сеитбената оран на земята се прилага нитроаммофоска в количество 25-35 g на 1 m². При редовно поливане във водата се добавя нитрофоска тор веднъж седмично в количество 40 g на 10 литра.

В хода на използването на този тор трябва да обърнете внимание на степента на узряване на зеленчука: средата и краят на растежа и развитието трябва да бъдат придружени от обилно използване на подхранване, така че краставиците ще растат здравословни и вкусни. Не се притеснявайте, че торенето ще навреди на естествения ход на развитие или състава на зеленчуците, това не е така. Употребата на нитроамофоска е безопасна, тъй като всички нейни компоненти са органични и се синтезират в естествената среда.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци