"Etisso" - немски тор за теменужки

Съдържание


Днес магазините продават огромно количество тор за цветя на закрито. Сред бурканите от същия тип е лесно да разпознаете бутилката "Etisso". Този тор за теменужки и други цъфтящи растения веднага привлича вниманието със своята асиметрична форма и ярък етикет "цвете". Но какво да кажем за пълненето?

Тор Ethisso за теменужки

Предимства и недостатъци на тора Ethisso

Etisso е немска марка. Торовете се произвеждат в Германия, а качеството им отговаря на всички международни и руски стандарти.

Предимства:

 • балансиран състав;
 • лесно смилаема форма на хранителни вещества;
 • съдържанието на витамин В1, който подобрява циркулацията на сока в растенията;
 • удобна опаковка с дозатор;
 • достъпна цена (около 500 рубли на 1 литър);
 • икономична консумация (1 литър е достатъчен за около 3 години);
 • обхват;
 • Екологично чисти опаковки, направени от рециклируема пластмаса.

"Etisso" стимулира буйния цъфтеж и здравия растеж на растенията (декларираните от производителя свойства са потвърдени от многобройни отзиви на производителите на цветя). Те се оплождат с виолетки, пеларгонии, фуксии и много други цветя на закрито.

Продуктът не се влошава дълго време - срокът на годност е 5 години. Има приятна миризма и равномерен цвят.

Единственият недостатък на оплождането: поради приятния си аромат и цвят течността може да бъде объркана с напитка. В тази връзка е необходимо да съхранявате "Etisso" само на места, недостъпни за деца.

Гама от торове Etisso

Обхват

Най-популярният е тор Etisso в оранжева бутилка с червена капачка - Bluhpflanzen, което се превежда от немски: „за цъфтящи растения“. Но други продукти от този производител също са подходящи за грижа за теменужки:

 • "Etisso Bluhpflanzen" (оранжево с червена капачка). Течният препарат съдържа хранителните вещества, необходими за хармоничното развитие и растеж на цъфтящите растения. По-голямата част от действието му е насочено към стимулиране на настъпването на цъфтежа и увеличаване на броя на пъпките в теменужки и други цветя.
 • Etisso Universal (зелен с червена капачка). Тор под формата на течен концентрат е еднакво подходящ за всички видове стайни растения. Подхранването стимулира активния растеж, допринася за хармоничното развитие на зеленината и ранната поява на пъпки. Може да се използва през цялата година, независимо дали растението цъфти в този момент или е в покой.
 • "Etisso Grunpflanzen" (оранжево със зелена капачка). Течните хранителни смеси насърчават активен растеж на зелена маса. За теменужки може да се използва само в периодите преди и след цъфтежа. Подходящ за млади и многогодишни растения.

Тор Etisso в пръчки

В допълнение към популярните течни концентрати, които са лесни за дозиране, има торове с форма на пръчки за цветя:

 • "Etisso Pflanzen E";
 • Blattlaus пръчки.

Първите служат за хранене на широколистни и цъфтящи растения, а вторите допълнително отблъскват вредителите.
Пръчките се вкарват в земята близо до ръба на саксията или директно в градинското легло и работят 6-8 седмици. Най-често се използва за цветя, растящи на открито.

Три вида торове Etisso

Състав

Торове "Etisso" - комплексни, азотно-калиево-фосфорни. В зависимост от вида на продукта, съотношението на минералните соли се променя (цъфтящите растения изискват повече калий и фосфор, а широколистните растения се нуждаят от азот). В тора има и други полезни добавки.

Съставът на различни препарати Etisso:

 • Grunpflanzen: 7,1% азот, 3,1% фосфор, 4,2% калий (разтворим във вода), 0,3% магнезий, желязо, мед, манган, цинк и витамин В1.
 • Универсален: 6% азот, 5% фосфор, 6% калий (разтворим във вода), 0,02% мед, бор, желязо, манган, молибден, цинк и витамин В1.
 • Bluhpflanzen: 3,8% азот, 7,6% водоразтворим фосфор, 7,5% водоразтворим калий, 0,02% мед, бор, желязо, манган, молибден, цинк и витамин В1

Дозировка на тора Etisso

Функции на приложението

Торове "Etisso" концентрирани. Преди употреба те се разреждат с вода. Стандартната доза за теменужки и други цъфтящи растения е 10 ml от препарата на 1,5 l вода за напояване.

Как да използвате дозатора:

 1. Развийте цветната капачка.
 2. Кликнете върху страните на бутилката.
 3. Прозрачният връх ще се напълни автоматично (обемът му е 10 мл).
 4. Изсипете течността в съд с вода за напояване и разбъркайте.

Торове "Etisso" моля с отлично немско качество. На практика няма отрицателни отзиви за тях - само положителни. Като се има предвид сравнително ниската цена на лекарството и лекотата на употреба, той може спокойно да бъде препоръчан на широк кръг хора - начинаещи, любители и опитни цветари.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци