Уникален тор Nitroammofosk

Съдържание

Всеки собственик с личен парцел мечтае за добри реколти. Компетентното и рационално използване на почвата ви позволява да получавате стабилни добиви от година на година. Ако третираме земята като потребител, растенията постепенно губят способността да получават полезни микроелементи от почвата. Плодородието на почвата намалява и не може да се разчита на високи добиви.

nitroammofoska-mineralnoe-udobrenie_4

Начини за увеличаване на плодородието на почвата

 1. В древни времена селското стопанство е било широко използвано, когато след няколко реколти полето е било оставено да почива няколко години, за да се възстанови плодородието. В наши дни селскостопанските производители също използват сеитбооборот, поддържайки земята пара.
 2. Растенията влияят на почвата по различни начини. Те са в състояние да приемат и в същото време да произвеждат полезни вещества. Знаейки това, компетентните земеделски производители на обработваната площ сменят културите, когато е възможно, за да поддържат плодородието.
 3. Много градинари забелязали, че кварталът с пелин, невенчета, невен и дори копривата може значително да захрани почвата.
 4. Много добре е възстановяването на хумусния слой да се добави към земята оборски тор, пепел или торф.

За да постигнат бърз резултат, както градинарите любители, така и професионалистите широко използват фабрични торове, които са в състояние да попълнят загубените макро- и микроелементи в почвата. Химическата индустрия предлага голямо разнообразие от торове с различен състав.

Нитроамофоска тор за подхранване

Най-популярният минерален тор е Nitroammofosk, чието въвеждане помага да се решат много проблеми на градинарите. Съставът на Nitroammofoska ви позволява да го използвате буквално за всички видове растения на всякакъв вид почва! Nitroammofoska е универсален тор.

При ниски разходи Nitroammofoska е в състояние да оплоди голяма площ от насаждения. Нитроамофоската е розово гранулирано вещество (Внимание! Нехарактерен сив цвят показва добавянето на примеси, може би дори цимент), не се тортира, лесно се разтваря във вода. На практика няма срок на годност.

минерален тор

Физически характеристики на Нитроаммофоска

Nitroammofosk има следните характеристики:

 • добре разтворим във вода;
 • се отнася до трудно запалими вещества;
 • нетоксичен;
 • Поради ниското си съдържание на влага, той се разсейва лесно.

Да се ​​съхранява на тъмно, сухо и проветриво място.

Състав на нитроаммофоска: азот, калий и фосфор. В зависимост от марката тор, масовата част на елементите може да е различна.

торове за подхранване

Ефекти на азота, калия и фосфора върху растенията

 1. Азотът, който е част от Nitroammofoska, влияе върху растежа и плододаването. Недостатъкът му се изразява в нехарактерния светъл цвят на листата.
 2. Калият е също толкова важен елемент за културите. Той участва в процеса на фотосинтеза, в синтеза на протеини. Повишава устойчивостта на растенията в сухи години. Подпомага противостоянето на гъбичните заболявания.
 3. Фосфорът също участва в синтеза на протеини. Влияе върху качеството на реколтата. Картофите, които съдържат достатъчно фосфор, стават по-нишестени, цвеклото натрупва много захар, слънчогледовите семена стават по-тлъсти. Фосфорът помага на зърната да издържат по-лесно на замръзване.

подхранване на растенията

Това е универсален тор, който може да се използва в ранна пролет преди засаждането, както и през вегетационния период. Всяка партида тор е придружена от инструкции, които трябва да бъдат поискани от продавача. Трябва да се спазва точно. В зависимост от концентрацията на вещества в тора, от вида на почвата и от вида на култивираната култура, Nitroammofosku се прилага в различни количества.Във всеки случай трябва да следвате препоръките.

Трябва да се помни, че когато прилагате тор, трябва да спазвате мярката.

В противен случай може да бъде вредно.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци