Тор за зеленчуци и плодове Aquarin

Съдържание

Универсалният тор "Акварин" на вътрешното развитие набира популярност сред собствениците на големи ферми, специализирани в отглеждането на плодови и зеленчукови продукти, и на частни ферми, които осигуряват нуждите на семейството. Ще ви кажем как да използвате "Aquarin" в съответствие с инструкциите за употреба и като вземете предвид нуждите на растенията.

Торове Акварин

кратко описание на

Съставът на водоразтворимия минерален тор "Акварин" принадлежи към групата NPK, тъй като съдържа основните хранителни вещества - азот, фосфор, калий. Съдържа и микроелементи, необходими за растенията. Основното предимство на комплекса е отсъствието на соли, които причиняват дехидратация на растенията и свързаната с тях нулева токсичност.

Създаден за листно подхранване, "Aquarin" е подходящ за използване върху всички видове почви, включително минерални, бедни на органична материя, както и за подхранване на стайни растения.

Освен че осигурява на селскостопанските култури ценни хранителни вещества, комплексът увеличава тяхната устойчивост на атмосферни изненади, вредители и спомага за усвояването на традиционните торове.

Пръскане на растения

Инструкции за употреба

Днес "Aquarin" е представен от 16 номерирани вида, различни по процент на хранителни вещества, предназначени за различни условия за използване при промишлено отглеждане на плодове, зеленчуци и кореноплодни култури.

За летни жители и частни домакински ферми е разработена серия от целеви цели, например за грижа за тревата, засаждане на иглолистни декоративни култури и др.

Прилага се тор, като стриктно се поддържа дозировката. Превишаването на дозата води до изгаряния, които отслабват растенията.

Aquarin морава

А. Тревата

Използват се на тревни площи за различни цели - декоративни, спортни и др. Микроелементите, които изграждат тора, се грижат за богатия цвят на тревата и за равномерния й растеж. Подхранват се чрез поръсване веднага след рязането. За всеки 10 m2 морава 250 г от комплекса се разрежда в 100 литра вода.

Акварин иглолистен

А. Хвойни

Предназначен за обработка на декоративни иглолистни дървета в градината. 150 г тор на 10 л вода е достатъчно за пръскане на 10 м2... През сезона се извършват 4 превръзки.

Картоф Акварин

Картоф

Листната превръзка се комбинира с борба с вредителите. Оказва положително влияние върху вкуса, повишава безопасността на реколтата. Пригответе разтвор със скорост 300 g на 100 l вода.

Те се хранят на 4 етапа:

 1. когато кълновете достигнат височина 25 см;
 2. 12-15 дни преди олющване;
 3. в началото на формирането на цветни пъпки;
 4. в края на цъфтежа.

Растенията се третират с "Аквариум" при сухо време след залез слънце.

Акварин зеленчук

А. Зеленчуков

Зеленчукът "Авкарин" е надежден помощник при отглеждането на почти всички зеленчуци. Приложението му зависи от специфичната култура и етапа на нейното развитие.

Кореновите зеленчуци (цвекло, моркови, целина), лукът и чесънът се заливат под корена с разтвор от 25 g на 10 литра вода:

 1. 30 дни след засяването на семената;
 2. след началото на образуването на грудки.

Solanaceae - домати, сладки и горчиви чушки, патладжани - се напръскват с разтвор със скорост 25 g на 10-литрова кофа с вода:

 1. 2 седмици след изхвърляне на разсад;
 2. от началото на узряване на плодовете - седмично.

За разсад на краставици се приготвя разтвор от 10 г тор и 10 литра вода. Разсадът се полива 10-12 дни след покълването. Тиквата, както и нейните роднини, се напръскват с разтвор 20 g на 100 l 15-20 дни след разсадът се вкоренява всеки ден в продължение на 7 дни. За зелето се приготвя разтвор от 25 г тор и 10 литра вода. Вкоренените разсад се третират на 4-ти-6-ия ден.

За зеле, поливането и пръскането са еднакво подходящи.

Акварин за разсад

А. за разсад

За лечение на разсад се приготвя разтвор със скорост 2,5 g на литър вода. Подходящ за разсад на всички култури. Разсадът обилно се пръска (до мокър филм) 10 дни след формирането на 3-4 истински листа.

Акварина флорална

А. Флорални

Използва се за всички цветя - едно и многогодишно, на закрито и градина. Разтворете 10 g от състава в 10 l вода. Подхранват се през пролетта, с началото на активен растеж на зелена маса, след това месечно през вегетационния период.

Стайните растения се хранят на всеки 2 седмици, а през зимата в средата на декември и средата на февруари.

Aquarin Плодове и Бери

A. Плодове и плодове и Бери

Използва се за подхранване на всички култури, включително стайни овощни растения - цитрусови плодове, смокини и др. Работният разтвор се състои от 25 г вещество и 10 л вода.

Има някои особености на употреба.

 • Комплексът съдържа сяра, затова се използва при отглеждане на лук, чесън, зеле, подхранване на растения два пъти месечно.
 • Солановите растения и стайните растения се пръскат на всеки 10 дни.
 • Плодовете и плодовете (с изключение на ягодите) се обработват месечно, като се консумират 5 литра разтвор на единица култура (храст, дърво).
 • За гроздето пригответе разтвор от 10 литра вода и 20-30 г тор. Първото подхранване се извършва седмица след началото на цъфтежа. Консумация - 10 литра на млада лоза, 20 литра на възрастен храст. По-нататъшното хранене се извършва на всеки 10 дни.

При изразена магнезиева хлороза на гроздето се напръсква с 0,1% разтвор на "Аквариум 5" със скорост 1,5-2 л / 10 м2 лозарска повърхност. Ако е необходимо, след една и половина до две седмици повторете лечението с 0,1% разтвор.

Акваринова ягода

Ягода

Особено ценен за обработка на градински ягоди или ягоди, тъй като увеличава устойчивостта на храстите към неблагоприятни метеорологични условия, вредители и патогенна микрофлора. Оказва положително влияние върху вкуса на горски плодове, значително увеличава добива.

Схема за кандидатстване:

 • поръсване след разтопяване на снежната покривка, 250 g на 100 l;
 • под корена в началото на цъфтежа, 150 g на 100 l вода;
 • пръскане след прибиране на реколтата със 150 г на 100 л вода.

Малко количество детергент се добавя към хранителните разтвори от Aquarin, за да обгръщат по-добре растенията.

Линията с номерация "Aquarins" се използва само на големи площи. За летни къщи, частни ферми, домашни условия използването на серията е непрактично, тъй като в тях липсват важни микроелементи (с изключение на магнезий и сяра).

Водоразтворим тор "Aquarin", лесен и удобен за употреба, се използва успешно в частни градински парцели и в селскостопански комплекси. Особено беше оценено от летните жители, които отиват в своята „хасиенда“ придружена от малки деца и домашни любимци - употребата на „Акварин“ в сайта не вреди на здравето.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци