Течен тор Идеален за листно приложение

Съдържание

Състав на течен тор Идеален

Състав на тора Идеален

Сред всички параметри за оценка на плодородието на почвата, най-очевидно е наличието на земни червеи, защото те не само подобряват въздухопропускливостта на почвата чрез проходи, но и я обогатяват с продуктите на тяхната жизненоважна дейност или вермикомпост. Торът Ideal се произвежда точно от тези продукти, по-точно от техния екстракт с добавяне на основни макро- и микроелементи, като например:

 • Азот, а тук се комбинират амониевите и нитратните форми - 5 g / l. Това е основният елемент, консумиран от растенията за отглеждане на вегетативна маса.
 • Фосфор, който участва пряко в процеса на фотосинтеза - 10 g / l.
 • Калий, необходим за образуването на плодове - 10 g / l.
 • Хуминови киселини (лесно асимилирани съединения на различни микроелементи: магнезий, желязо, мед, цинк и други) - 2 g / l.

Идеалният е по-скоро алкален тор, защото Неговото pH е от 8 до 10. Затова е необходимо да се вземе предвид киселинността на почвата, върху която растат вашите култури. Най-голямата отзивчивост към подхранването ще се наблюдава именно на кисели и леко кисели почви. По същата причина огромната употреба на тор може в крайна сметка да навреди, не забравяйте да следвате всички инструкции и предпазни мерки.

Ползи за торове Идеални за почвата

Ползи от тора Идеално

Благодарение на хранителните вещества, включени в течния тор, растенията получават всичко необходимо. Това е нов идеал сред агрохимикалите, с неговото приложение се постига следният ефект:

 1. Процентът на покълване на семената и оцеляване на разсад след засаждане в дупките се увеличава. В този случай растенията се адаптират по-бързо.
 2. Листната превръзка стимулира растежа на вегетативна маса с голям лист, което е необходимо за процеса на дишане и съхраняване на енергия (фотосинтеза).
 3. Развива се добре разклонена коренова система с голям брой коренови косми, което осигурява по-добро усвояване на вода и хранителни разтвори от почвата.
 4. Растенията се развиват равномерно, са по-слабо стресирани и затова започват да образуват плодове и плодове по-рано.
 5. Осигуряването на необходимите елементи в критични периоди за реколтата позволява да се постигнат големи добиви.
 6. Повишава се устойчивостта към различни болести, включително брашнеста мана, черен крак, късна болест.
 7. Получените продукти имат по-добро качество на задържане, страдат по-малко от заболявания при съхранение поради по-голямото натрупване на нишесте и захари.
 8. Храненето на цветя ще добави още повече яркост към венчелистчетата и ще удължи периода им на цъфтеж.

Приложения за торове Идеални

Приложение на тор

Благодарение на оптимизираната концентрация, органичният минерален тор Ideal е отличен за всички култури, отглеждани в лятната вила. Тя може да бъде както зеленчукови, така и плодови и ягодоплодни. Зелените растения като лук, копър, киранто, магданоз и други също реагират с благодарност на подхранването, без да натрупват нитрати от тора. В отговор на листно пръскане на цветни и декоративни растения зеленина, отглеждани както в открито поле, така и в саксийна култура.

Торът, идеален за разсад, се е доказал добре: растенията образуват силно, гъсто листно стъбло, което завършва с развита коренова система. Такива разсад страдат по-малко от пролетни студове, по-лесно е да се понася самата трансплантация, културата практически не губи време за адаптация, което в крайна сметка дава малко по-ранна реколта.

Семената, напоени с хранителен разтвор, поникват по-рано и по-приятелски, разсадът се развива, а не без обработка, те страдат по-малко от вредители по разсада, тъй катонай-опасният период (наличието само на котиледонови листа и уязвима точка на растеж) преминава по-бързо. Тор Идеал се използва и за подготовка за засаждане на грудки, луковици и подобен посадъчен материал.

Правилна дозировка на тор ИдеалнаРезултат от приложението на торове Идеален

Инструкции за употреба

Течният тор се използва за снабдяване на растенията с хранителни вещества под формата на подхранване с корени и листа. За да постигнете максимален ефект, се препоръчва да ги извършвате последователно, защото в този случай развитието на кореновата система и надземната маса се стимулира последователно. С тяхното оптимално съотношение е възможно да се получи по-голяма възвръщаемост под формата на реколта.

Инструкциите предвиждат приготвянето на работен разтвор с различни концентрации в зависимост от вида на храненето. Така че, за поливане на растения в корена е необходимо да се разреждат 10 ml в 1 литър вода. За по-лесно измерване можете да използвате капачката от бутилката с тора, тя съдържа около 5 мл. Консумацията на течност достига 10 литра на 5 м2 (до 7, в зависимост от съдържанието на влага и почвената структура), за стайни растения до 40 мл на купа. Тази операция се извършва веднъж седмично или 10 дни.

Пръскането на листната маса се извършва със същия период от време (без да се отчита редуването на видовете подхранване), но с по-ниска концентрация на работния разтвор. В този случай само 1 капачка (5 ml) се разрежда в 1 литър вода. Потреблението зависи от капацитета на надземната част, тъй като обработката трябва да се извършва, докато цялото растение не се овлажни напълно. Трябва да се помни за вероятността от слънчево изгаряне, така че тази процедура е предназначена за сутрешни, вечерни часове или облачни дни.

Същият хранителен разтвор (5 ml / l) е подходящ за накисване на семена и посадъчен материал. Обработката на луковици, грудки, коренища предвижда продължителност на операцията до 3 часа, семена от зеленчуци, цветя и други култури - 24 часа. Резниците от овощни растения трябва да се съхраняват в него най-дълго - до 2 дни. През този период калусът започва да се образува в краищата, потопени в състава, предхождайки образуването на корени. Не забравяйте да държите резниците в изправено положение през цялото време на накисване.

Всяко растение разкрива пълния си потенциал при наличието на всички необходими условия за отглеждане и по-специално хранене. Използването на торове ви позволява да снабдявате културата с необходимите елементи през целия си живот. И колкото по-лесно се усвояват от корените и листата, толкова по-голяма е вероятността да получат максимален добив. От тази гледна точка идеалният тор е незаменим за градинарите, защото тя е представена от течна фракция, която осигурява пълнотата на разтваряне на хранителни вещества при приготвяне на работен разтвор. А вермикомпостът, от който е направен, в смес с микро- и макроелементи в достъпни форми, ви позволява да удовлетворите напълно изискванията на растенията.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци