Приложение на универсален тор "Агрикола" за стайни цветя и разсад

Съдържание


Комплексният препарат Агрикола е широко известен на производителите на цветя и зеленчукопроизводителите. Торът се предлага в различни версии и е лесен за използване. Производителят взе предвид индивидуалните нужди на различните култури в микроелементите и разработи рецепта за всеки вид растение, като вземе предвид неговите характеристики. В допълнение, вариантите на лекарството се различават под формата на освобождаване, което ги прави по-лесни за употреба.

Тор Агрикола за стайни растения

Тор "Агрикола" за стайни растения

Agricola е на пазара от десетилетие и половина. Торът се произвежда от вътрешната търговска и промишлена компания Tekhnoexport. Специалистите на компанията непрекъснато разработват подобрени формули, без да извеждат стоките си извън достъпната ценова категория.

Конвенционално всички видове торове от Агрикола могат да бъдат разделени на 2 групи:

 • за цветя;
 • за зеленчукови култури.

Течен тор Агрикола за стайни растения
За хранене на стайни растения се произвеждат:

 • течен разтвор;
 • гранули;
 • пръчки.

Агрикола пръчици за подхранване на стайни растения
Съставът на универсален комплексен тор за цветя на закрито включва най-важните макронутриенти, необходими за културите (азот, калий, фосфор). Освен това препаратът съдържа много микроелементи в лесно усвоима форма, както и енергии, които придават на растенията сила и укрепват имунитета.

Начинът на използване на Агрикола зависи от формата:

 • Течният концентрат се разрежда преди употреба (10 ml от лекарството на 1 литър вода). Приготвеният състав се тори веднъж седмично. Концентрацията на Агрикола за листна превръзка трябва да бъде 2 пъти по-слаба.
 • Гранулите се отличават с икономична употреба. Те се разтварят във вода (2,5 g на 1 литър вода) и се заливат с растителен разтвор под корена. Честота на употреба - 1 път за 7-10 дни.
 • Пръчките Агрикола са тор с продължително действие. Тази форма на освобождаване на лекарството е подходяща за производители с голям брой растения в колекцията. Пръчката се забива в саксията за цветя след поливане. Броят на използваните пръчици зависи от размера на контейнера. Например, 1 пръчка се използва за саксия с диаметър 10 см, 6-7 пръчки трябва да се поставят в контейнер с диаметър 40-50 cm. Торът частично ще се разтвори при следващото поливане и постепенно ще се консумира от растението. Това хранене е достатъчно за 2 месеца.

Тези, които предпочитат персонализиран подход към стайните цветя, могат да използват торове, предназначени за определен растителен вид. Този избор е оправдан, ако колекцията съдържа напълно различни култури, например иглолистни дървета, орхидеи, сукуленти.

Агрикола за орхидеи - течен и гранулиран тор

"Агрикола за орхидеи"

Агрикола за орхидеи се предлага под формата на течна храна и гранули. Торът стимулира развитието на растенията, повишава устойчивостта на стрес и болести. Съставът на препарата е напълно безвреден за цветята и хората.

Характеристика на орхидеите е тяхната чувствителност към излишък от торове, затова преди да приложите горната превръзка, трябва внимателно да изучите инструкциите и точно да спазвате дозировката.

Културата се нуждае от следните елементи:

 • манган;
 • желязо;
 • молибден;
 • цинк;
 • мед;
 • бор

Всички те са част от специален тор за орхидеи. Освен това препаратът съдържа хуминови киселини и биологично активни вещества. Течен тор за орхидеи на закрито се предлага под формата на гел.Преди употреба съставът се смесва с вода, като се използва мерителна чаша, прикрепена към препарата.

Течен тор Агрикола за орхидеи

Работният състав за коренообразуване се приготвя от 5 ml концентрат на литър вода, а за пръскане върху листа концентрацията трябва да бъде 2 пъти по-ниска. Гранулираният тор има компактен пакет и е лесно разтворим във вода. Еднократна консумация - половин опаковка (12,5 g) за 5 литра вода. За млади или отслабени растения концентрацията на тора е намалена.

Агрикола за кактуси и сукуленти

"Агрикола за кактуси и сукуленти"

Комплексните торове за кактуси и сукуленти се приготвят по специална рецепта, като се вземат предвид характеристиките на тези растения. Agricola произвежда продукта в 2 варианта - течен и сух тор. За да сравните тяхната ефективност, можете да закупите и двете хранилки и да изберете този, който най-добре ще се препоръча.

 • Разтворът на Agricola Aqua се приготвя от 5 ml от продукта на литър вода, можете да прилагате тази превръзка на всеки 10-15 дни.
 • За пръскане на някои сочни растения (като копеле, зигокактус) разтворът се приготвя от 5 ml от лекарството на 2 литра вода.
 • Гранулираният препарат се консумира в следната пропорция - едно саше с тегло 20 g на 10 литра вода. Ако има малко растения, консумацията се намалява пропорционално.

Към течния концентрат е включена мерителна чаша за лесна употреба.

При кактусите готовият разтвор се прилага строго под корена, без да пада върху листата.

Цъфтящ кактус

Първите резултати ще бъдат видими след месец. Има бърз набор от вегетативна маса, растенията могат да започнат да образуват пъпки. Микроелементите в тази горната превръзка са в специална хелатна форма, което позволява по-доброто им усвояване, а енергиите стимулират имунната система.

Агрикола за фикуси

Тор за фикуси също се произвежда от производителя в два варианта: течен концентрат и водоразтворими гранули. Торът съдържа в комплекса всички важни макро- и микроелементи, хумини. При редовно използване на подхранване, фикусите имат добър растеж, устойчивост на болести и въздействието на външни неблагоприятни фактори.

Агрикола за фикуси

Работният разтвор може да се полива под корена или да се използва за пръскане, намалявайки концентрацията 2 пъти. Сухото лекарство се консумира със скорост 2 g на 1 литър вода, течният агент се разтваря в пропорция 5 ml на 1 литър вода.

Фикуси от различни видове могат да бъдат наторени с горната превръзка:

 • Бенджамин;
 • Рубигиноза;
 • Бартери;
 • Sagitata;
 • Лирата;
 • Pumila;
 • Еластична;
 • Религия.

След седмица на растенията ще се появят нови листа, младите издънки ще започнат да растат. Съдейки по отзивите, любителите на фикус смятат тази връхна дреха за една от най-добрите за своите домашни любимци.

Агрикола за иглолистни дървета

"Агрикола за иглолистни дървета"

Тор Агрикола за иглолистни дървета се произвежда в суха форма. Важни елементи, съдържащи се в горната превръзка (в низходящ ред по количество):

 • калий - 22%
 • фосфор - 9%
 • азот - 8%
 • сяра - 3%
 • магнезий - 2%
 • желязо - 1%

Кристалните торове се разтварят добре във вода. Всички вещества в състава са в хелатна форма и се абсорбират добре от иглолистни дървета. Лекарството е безопасно за растенията и хората, тъй като не съдържа хлор.

При разработването на този инструмент се вземат предвид нуждите от иглолистни дървета от кисела почва. Зелените домашни любимци се хранят само във фазата на активен растеж, с интервал от 1–1,5 седмици. Необходимо е да се използва достатъчно разтвор, за да се намокри напълно земната топка. Дозировка - 1 пакет от лекарството с тегло 20 g на 10 литра вода.

Тор Агрикола за рози в течна и гранулирана форма

Агрикола за рози

Под търговската марка на Agricola се произвеждат 2 вида тор за рози - течен концентрат и кристален прах. Препаратът е подходящ за хранене както на закрити, така и на градински рози.

Ползи от торове:

 • предимствата на комплекса включват ниската му цена;
 • храненето комбинира всички основни хранителни вещества и микроелементи в достъпна форма;
 • отличителна черта на всички торове на Агрикола е наличието на енергени в състава, които повишават адаптивните способности на растенията.

Цъфтяща закрита роза
Течният концентрат се разрежда, като се използват 5–10 ml от препарата на 1 литър вода. По-силна концентрация се използва за подхранване на корени, а по-слаба концентрация за пръскане върху листа. Сухата опаковка на препарата с тегло 20 g се разрежда в 10 литра вода.

За закрити рози е достатъчна 1 ч.л. "Агрикола" за 2 литра вода. Хранителният разтвор се използва за напояване вместо обикновена вода. След месец те се връщат към предишния режим на напояване. През сезона от март до октомври такива цикли се повтарят 2-3 пъти. В резултат на това розите растат добре, не се разболявайте, моля ви с буен цъфтеж.

Гранулиран тор Агрикола за разсад

Агрикола за разсад

За разсад за цветя и зеленчуци производителят произвежда специален комплекс под № 6. Горната превръзка се произвежда под формата на кристален прах, лесно разтворим във вода. Опаковка от лекарството с тегло 50 g е достатъчна за приготвяне на 20 литра работен разтвор.

Съставът на препарата е проектиран по такъв начин, че нитратите и други вредни вещества, опасни за хората, да не се натрупват в зеленчуците. В резултат на това, използвайки този тор, летните жители отглеждат екологично чист продукт. Агрикола за разсад не съдържа хлор.

Тор Agricola Forward за разсад

Разсадът може да се отглежда и с помощта на течен тор Agricola Forward. Съставът на горната превръзка е подобрен, така че растежът на младите разсад е възможно най-активен. Хуминовите киселини помагат на растенията да усвояват по-добре минералите и да ускорят степента на оцеляване на разсада след пресаждането в почвата. Останалият тор може да се използва допълнително в градинските лехи. Горната превръзка се нанася върху влажна почва чрез разреждане на 5 ml концентрат в 1 литър вода.

Тор Агрикола за чушки, патладжани

Подхранване с пипер

Пиперът се счита за капризна култура. Дори със създаването на идеални условия за отглеждане на разсад от чушки, разсадът може да расте лошо, да хвърли листата си, да загуби цвят. Употребата на "Агрикола за домати, чушки, патладжани" (смес № 3) помага за развитието на разсад от изброените култури. Същият препарат е подходящ за подхранване на възрастни растения.

Торовете се произвеждат под формата на водоразтворими гранули, работният разтвор се приготвя лесно. За приготвяне на 10 литра разтвор се изразходва 1 пакет Агрикола с тегло 50 г.

Съотношението на основните елементи:

 • азот - 13%;
 • фосфор - 20%;
 • калий - 20%.

Можете да редувате торене на корени с пръскане върху листа. За листно подхранване използвайте разтвор с 2 пъти по-слаба концентрация. Когато засаждате разсад в земята, тор може да се добави тор (0,5 л разтвор).

Течен тор Агрикола срещу пожълтяване на листата

Агрикола за пожълтяване на листата

Специалистите за торове се стремят да задоволят всички нужди от хранителни вещества на растенията, а също така разработват комплекси, които могат да помогнат при различни проблеми. Пример за това е Agricola от пожълтели листа.

Торът се произвежда в течна форма в бутилки с обем от 100 до 500 мл. Съставът на фуража съдържа стандартен набор от макро- и микроелементи, хуминови киселини в такова съотношение за поддържане здравето на растенията. За коренно приложение, разтворът се приготвя от 5 ml от продукта на 1 литър вода. Тор се прилага на всеки 7-10 дни.

Можете да редувате коренно и листно хранене. Разтворът за спрей трябва да бъде 2 пъти по-слаб. В резултат растенията са по-способни да понасят както сушата, така и замръзналата почва, твърде сухия въздух и други неблагоприятни фактори. Повишеното съдържание на азот и желязо в хелатна форма помага да се предотврати хлорозата.

Тор Агрикола е достъпен и ефективен комплексен препарат за стайни и градински растения. Използването му ви позволява да подобрите външния вид на декоративни култури и да получите изобилна реколта от зеленчуци, без да се страхувате за здравето си. Можете да си купите превръзка във всеки градинарски магазин на цена от няколко десетки рубли. Отзивите за Агрикола винаги са положителни.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци