Гуми е универсален тор за хранене на растенията и плодородие на почвата

Съдържание


Торене на Гуми

Съставът на Гуми

Гуми принадлежи към органоминералните мазнини, тъй като в допълнение към основните макро- и микроелементи, той съдържа голямо количество соли на хуминови киселини. В зависимост от културата, за която е предназначено храненето, съставът може да варира за всеки конкретен елемент. В същото време гръбнакът остава непроменен и включва:

 1. Солите на хуминовите киселини, на базата на които се прави торът, представляват до 60% от общия състав.
 2. Азот, който е отговорен за повечето жизнени процеси на флората (е част от протеините) - средно 2%
 3. Фосфор във форма, бързо усвоена от растенията, 2%. В допълнение, основният елемент на този биостимулант активира екскрециите на корените, които превръщат P2O5 в почвата, като по този начин подобряват снабдяването на всички култури с нея.
 4. Калий - 1%
 5. Натрий, участва в натриево-калиев йонен обмен, транспорт на въглехидрати през мембраните и повишаване на студоустойчивостта на растенията

Тези и други елементи, съдържащи се в тора, позволяват да се осигури на растението всичко необходимо, не само в началните етапи на растеж, но и в критични периоди.

Схема на засаждане на краставици с тор GumiРазсад, оплоден с Гуми

Стойността на тора Gumi

Балансираният състав на всеки вид тор Gumi не само подхранва надземната маса, но също така има стимулиращ ефект върху кореновата система. Ползите от използването му са следните:

 • Той активира растежа на растенията, докато развитието не изостава. Поради тази причина Гуми се е доказал добре за подхранване на разсад.
 • Устойчивостта на стрес от студ и суша се увеличава.
 • Ускорено формиране на добива поради по-бързата адаптация на младите растения.
 • Увеличение на добива поради осигуряване на реколтата с необходимото количество елементи през периода на пъпкуване, залагане на плодове и натрупване на резервни вещества в реколтата.
 • Увеличение на нивото на хумус в почвата, което характеризира почвеното плодородие.
 • Чувствителността на растенията към болести и вредители намалява.

Тор Gumi-20Тор Gumi-30Тор Gumi за зеленчуци, плодове и плодовеТор Gumi-Omo

Видове торове Gumi

Тор Gumi може да се използва за всякакви култури, тъй като наличието на комплекса NPK, характерен за най-разпространените агрохимикали в селското стопанство, позволява да се осигурят на растенията всичко необходимо за нормално развитие. Въпреки това са идентифицирани няколко вида лекарства, в зависимост от обекта на приложение:

 1. Гуми-20. Те произвеждат такива серии като комби със стандартно съотношение на макроелементи (азот и фосфор, по 2%, калий наполовина по-малко), богати зеленчуци, плодове, зеленчуци с повишен процент на калий до 3 и микроелементи, необходими за тези култури (мед, манган, молибден, кобалт и т.н). Гуми-20М с 3% съдържание на азот е предназначен за улични цветя и тревни площи. За стайните растения комплексът NPK, напротив, се намалява до 0,5% от всеки елемент.
 2. Гуми-30. Съдържа стандартен набор от елементи, но концентрацията е по-висока. Произвежда се главно под формата на паста, която се разрежда преди употреба във вода.
 3. Гуми-Оми. Този вид тор се отличава с голямо количество азот (13%) и намалено количество фосфор и калий (съответно 1 и 0,4%). Той е предназначен да обогатява компости и да ускорява съзряването на органичната материя.
 4. Гума вар с бор. Тук съотношението на елементите е много по-малко в сравнение с останалите и възлиза на 0,2: 0,4: 0,2. Съставът на този разтвор е предназначен за подобряване на физиологичните свойства на почвата, а именно за осоляване на кисели почви и обогатяването им.

Тор Gumi за разсад, засадени в земята

Методи на приложение

Тор Gumi може да се използва по няколко начина, а за постигане на най-добър ефект се препоръчва да се комбинират няколко метода през периода на растеж на културите.

 • Подготовка на семената.Тази операция може да се извърши както под формата на накисване на семенния материал преди сеитбата, така и при поливане на лехите, когато семената вече са в почвата. Това ви позволява бързо да събудите заспалия ембрион и да получите по-ранни издънки. В същото време младите растения активно се развиват, поради което разсадът е силен, силен и здрав. За същата цел можете да потопите клубените в разтвора преди засаждането и да накиснете резниците.
 • Поливане на разсад преди засаждане на постоянно място на открито. Това увеличава устойчивостта на стрес и адаптивността на културите.
 • Горна превръзка за растителност, корен и листа.

Реколта след прилагане на тор Gumi

Инструкции за употреба

Степента на потребление на преработвателните предприятия може да варира в зависимост от вида на използвания тор и реколтата, която се подхранва. За да се постигнат максимални резултати, се препоръчва да следвате инструкциите за употреба, предписани на опаковката.

 1. За да се увеличи плодородието, 1 м2 почва се обогатява през есента или пролетта с 10 литра работен разтвор (1,5 мл / л вода). Състав със същата концентрация се приготвя за хранене. Освен това, ако насажденията се поливат от лейка, тогава разходът е 10 литра на 2 м2, а при пръскане - на 1 сто квадратни метра.
 2. Семената се обработват със състав от 2 мл тор и 0,1 л вода. Операцията се извършва непосредствено преди сеитбата. Същата концентрация се използва за ежедневно накисване на резници от плодови и ягодоплодни култури преди засаждането. Същата норма е приложима за подхранване на стайни растения, което се провежда 2 пъти месечно през периода на активен растеж.
 3. Картофените клубени се третират с разтвор, приготвен от 60 мл Гуми и 1 литър вода.

Органичният минерален тор Gumi е отличен инструмент, който съчетава предимствата на органичните и минералните торове. Днес тя е намерила заслужено признание сред градинарите и градинарите, защото той е лесен за използване, лесен за съхранение и резултатите оправдават труда и разходите. В допълнение, Гуми е не само безопасен за растенията, но също така принадлежи към вещества с нисък риск за хората.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци