Подробни инструкции за употреба на лекарството "Агрикола" при отглеждане на разсад

Съдържание


Агрикола е ефективен, популярен и евтин тор. Това лекарство успешно се конкурира на пазара сред подобни смеси. Името идва от незапомнени времена. Агрикола е името на учения, който е въвел научни изследвания върху химичния състав на почвата, за да подобри добива си.

Агрикола е наречена „любимата напитка на растенията” с причина. Това е качествен продукт, който отговаря на екологичните стандарти. Назованият тор има добре подбран състав от полезни за растенията вещества. Особено често се използва от летните жители за отглеждане на домати.

Здрави разсад на пипер

По същество на Агрикола

Нека изброим основните предимства на тази смес.

 • Едно предимство: Хлорът и тежките метали не са включени в тази смес.
 • Прилагайки този тор, ще поддържате най-добрия киселинен почвен баланс за растенията.
 • Компонентите на този продукт се усвояват лесно от растенията, поради специалната форма (хелатирана) и наличието на енергени (специални хуминови елементи).
 • Използвайки Agricola, ще подобрите интензивността на растежа и дължината на цъфтежа, ще засилите защитните функции на разсада.
 • Този продукт ви спестява пари, тъй като има висока концентрация. Малка порция е достатъчна за приготвяне на голям разтвор.
 • При създаването на тор се вземат предвид нуждите на растенията през целия цикъл на техния растеж и съзряване.
 • Горна превръзка „Агрикола“, произведена по схемата, препоръчана от инструкциите, предотвратява натрупването на нитрати в зеленчуци и плодови и ягодоплодни култури.
 • Няма ограничения за дата на изтичане.

Тор Агрикола за цъфтящи растения

Какви видове Агрикола има?

Продуктите от тази марка са представени от голямо разнообразие от видове. Има тор за цветя, отглеждани на открито, както и за стайни декоративни растения. Други торове са предназначени за отглеждане на зеленчукови култури (например домати, патладжани, чушки). Можете да закупите тор за конкретно растение или универсална опция за различни видове разсад.

Има три вида продукти за подхранване на Agricola:

 1. течен агент в специални кутии;
 2. суха смес под формата на гранули, опаковане в малки торби;
 3. пръчките са опция за сух тор.

Силно концентрирана течна субстанция трябва да се разрежда с вода съгласно инструкциите. Този продукт се абсорбира напълно от растението, има стимулиращ ефект върху растежа, прави разсада устойчив на болести, студ и суша.

Сухият гранулиран прах също е силно концентриран. Благодарение на използването на този инструмент се подобряват показателите за добив на различни растителни култури. Може да се използва за подхранване на цветя на закрито и оранжерии, за подхранване на засадени разсад.

Много интересен и удобен вид тор "Агрикола" - пръчки. Чантата съдържа 20 броя. Нанесете по една пръчка на растение. Тази пръчка трябва да бъде вкарана в почвата близо до корените. В резултат на това ще получите дългосрочен ефект от излагане: храненето до корените бавно ще тече за два месеца. Тази форма на оплождане може да предотврати загниването на корените.

Разсад след хранене

Топ методи за обличане

Можете да използвате изброените видове превръзки, като поливате корените на растенията или обработвате приземната им част с разпръсквач.

Понякога пръскането на стъблата и листата се превръща в единствения възможен начин за подкопаване на растенията.

Съвети

Ако почвата е неблагоприятна за отглеждане на зеленчуци, е трудно растението да усвоява хранителни вещества от него с помощта на кореновата система, тогава листното подхранване ще бъде много полезно. Усвояването на микроелементи с този метод на оплождане е няколко пъти по-бързо.

Ползите от въвеждането на хранителни вещества през наземната част на растителните култури са очевидни: листата и стъблата се развиват добре, растат бързо и са устойчиви на неблагоприятни влияния. Агрикола помага на растението да натрупва витамин С, който подобрява вкуса и здравословността на зеленчуците и плодовете.

Тор Агрикола напред

Универсални видове торове "Агрикола"

Универсалните торове на марката Agricola са представени от течни концентрати. Вегетата се използва за различни видове зеленчуци. Увеличава добива на зеленчукови култури и количеството витамини, които съдържат. Този тор ви гарантира плодове без нитрати. Използва се през периода на зреене и цъфтеж на растенията.

Предна течна горната дресировка е универсален продукт за отглеждане на разсад. Може да се използва като поливане или пръскане. Инструкцията е проста: за да приготвите 10 литра воден разтвор, трябва да вземете две супени лъжици от продукта. Подхранването на разсад трябва да се извърши два пъти: втори път седмично след първото. За да напръскате горната част на растението чрез пръскане, вземете една супена лъжица за 10 литров разтвор.

Агрикола за домати

Тор за домати

Най-популярният сух продукт за добри разсад е Agricola 3. Подходящ за хранене на домати, патладжани и пипер... Процентът на минералите е следният: азот - 13%, фосфор и калий - 20% всеки, магнезий и микроелементи също присъстват. Магнезият е от съществено значение за узряването на вкусни, едри плодове.

Оплождането на домати се извършва за първи път 14 дни след засаждането на разсада и се повтаря с появата на яйчника, третото подхранване се извършва след десет дни (поливане с корени). Седмица след първото поливане се използва методът на пръскане, който трябва да се повтори след десет дни.

 • Състав

Съдържание на хранителни вещества в торове за разсад Агрикола е балансиран, тоест те са в определена пропорционална връзка помежду си, оптимална за растението. За декоративните растения е необходим един набор от вещества за подобряване на външния им вид, за домашните култури - различен състав за увеличаване на добива.

Торът Агрикола е обогатен с най-важните хранителни вещества (азот, магнезий, калий, фосфор) и микроелементи. Сортовете превръзки се различават помежду си по качествен и количествен състав, който ще бъде различен за всяка конкретна култура.

 • Инструкции

Съдържа информация за приготвянето на воден разтвор на тор, като посочва точното съотношение. Можете да го намерите на опаковката, в която подробно са описани препоръките за употреба. Малка част от концентрата се разрежда или разтваря в голямо количество вода. Броят на необходимото поливане или пръскане на разсад и интервалът между тях ще бъде различен за всяко растение.

Съвети

Когато прилагате Agricola, вземете предпазни мерки: торът се прилага само върху добре навлажнена почва. В противен случай можете да навредите на растенията.

Спазвайте препоръчаната доза на лекарството, за да не унищожите разсад. Не използвайте неразреден концентрат при никакви обстоятелства.

Шепа малки неща

Колко струва Агрикола?

Торът е доста евтин. Високата концентрация на вещества, съдържащи се в него, може значително да спести пари.

Приблизителните цени за различните видове Агрикола са, както следва:

 1. 250 мл кутия с течна превръзка ще струва около 70 рубли;
 2. пакетиран сух тор с тегло 25 g ще струва около 20 рубли. Ако купите голяма торба от 50 грама, цената ще бъде два пъти по-висока.

За да отглеждате добри разсад, трябва да приложите правилното хранене.Агрикола ще стане ваш верен помощник. Придържайки се към препоръките за приготвяне на торове, както е предложено от инструкциите, както и срока на приложение, можете да отглеждате добра реколта. Отзивите на градинарите за този инструмент са най-добрите.

Грижата за растенията обаче не завършва само с торене. Трябва да положите всички усилия, за да получите достоен резултат. Само уважението към разсада ви гарантира пълна възвръщаемост в замяна.

Коментари към статията
 1. До 2013 г. Agricola произвеждаше добри торове. Сега е сурогат. Оцветени 3-степенни торове с изтекъл срок на годност. Ефектът от използването им е никакъв.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци