Предимства и начини за използване на тора "AVA"

Съдържание


Комплексен тор за растения AVA

Създаването на нов тип минерални торове с хомогенна структура направи възможно да се отървем от повечето недостатъци. Най-горната дресировка от този тип е сложният тор "AVA". За разлика от конвенционалните препарати с поликристална структура, торовете от ново поколение се разтварят в почвата постепенно, осигурявайки на растенията хранителни вещества за дълго време. Те не се измиват от почвата, което означава, че не замърсяват подземните води и водните тела, а също така не се страхуват от летните горещини и зимните студове. Съответно консумацията на торове се намалява няколко пъти.

Сортове торове AVAКак работят AVA торове

Принципът на работа на тора "AVA"

За да отглеждате здрави растения и да получите богата реколта, плевенето, поливането и разхлабването на почвата не е достатъчно. Необходимо е да се осигурят на растенията адекватно хранене. Класическите минерални торове имат пълен набор от хранителни вещества, но те се разтварят бързо и трябва да се използват многократно. При постоянна употреба те замърсяват земята и подземните води, инхибират и увреждат почвената микрофлора. Това се отразява негативно върху развитието на растенията, съответно размерът и качеството на реколтата намаляват.

Учените-разработчици, създавайки сложен тор "AVA", успяха да се отърват от недостатъците на стандарта, използван неорганичен. Имайки хомогенна (не поликристална) структура, гранулите на тази горната превръзка се разтварят постепенно, доставяйки почвата с необходимите хранителни вещества за дълго време. По този начин се избягва пренасищане на почвата с хранителни вещества. AVA не се страхува от замръзване и високи температури, суши и дъждове. Торът "работи" редовно по всяко време на годината, което е особено важно за зимните култури и трайните насаждения.

В допълнение, тази горна превръзка не се измива от почвата и не преминава в долните слоеве и, следователно, не замърсява околната среда. Поради факта, че тази горна превръзка се разтваря в почвата много бавно, не се пие, не се страхува от влага и има неограничен срок на годност, може да се прилага много по-рядко - веднъж годишно или дори на няколко години.

Комплексен тор AVA от линията EliteAVA тор за разсад

Състав

Средната норма на използване на препарата "AVA" е около 10-15 грама на квадратен метър, което е няколко пъти по-ниско, отколкото при класическите сложни торове. Освен това можете да добавите този минерален комплекс по всяко време, удобно за животновъдите. Гранулираните форми обикновено се използват веднъж на 2-3 години, прахообразни форми - веднъж годишно, течни превръзки - според нуждите.

Горната превръзка се разпръсква и се смесва с горния, преди това разхлабен слой почва.

Торът е сложен. Тя включва следните елементи:

 • Калций
 • Магнезий
 • Калий
 • Манган
 • Силиций
 • Селен
 • Кобалт
 • Бор
 • Фосфор
 • Желязо
 • Силиций
 • Мед
 • Молибден

Трябва да се отбележи, че съставът на този сложен тор не съдържа най-важното за растенията вещество - азот, но въпреки това той осигурява на културите този елемент. Факт е, че съставът на това средство включва молекули, които стимулират бързото развитие и възпроизводството на азотфиксиращи бактерии, които поемат азот от въздуха и го доставят до корените. Но за растения със силно развита наземна част (краставици, тиквички, зеле, тиква) и на лоши почви са необходими допълнителни превръзки, съдържащи азот.

AVA тор за зеленчуци

Кратки инструкции и характеристики на торене "AVA"

Торът се произвежда в две форми - под формата на гранули и прах.

 1. Гранулираният препарат е удобен за използване при отглеждане на многогодишни култури.Прилага се веднъж на няколко години под формата на основната горна превръзка, която осигурява адекватно хранене на растенията.
 2. Тор AVA "Universal" под формата на прах обикновено се използва за отглеждане на едногодишни култури, както и за сезонно подхранване. Ефективният период е една година, съответно трябва да осигурите хранене 1-2 пъти през годината.

Лекарството се препоръчва за употреба под всички зеленчукови, градинарски и декоративни култури. Торът действа постепенно, без да създава химически стрес върху кореновите системи на растенията. Това обяснява добрия процент на оцеляване на разсада, бързото развитие и укрепване на кореновата система на младите растения. Използването на слаб воден разтвор на AVA "Universal" за торене може да се извърши при нужда през целия вегетационен период.

Приблизителните норми на потребление на този тор са, както следва:

 • Под едно растение тиквички, тиква, пипер, домат, зеле, градинско цвете, ягодов храст или картофена дупка - около 1/3 чаена лъжичка.
 • За храстови култури - 1 супена лъжица. лъжица под храста.
 • За всяко градинско дърво е достатъчно 1,5 супени лъжици. лъжици отгоре превръзка.
 • За тревни треви е необходимо равномерно разпръскване на торове със скорост 10 - 15 грама. за всеки кв. метър и вода изобилно.

По този начин, степента на приложение на AVA торове е 3-5 пъти по-ниска от тази на класическите минерални торове и предвид дългия период на действие това съответствие се увеличава няколко пъти.
AVA тор за отглеждане на цветя

Обхватът и ефективността на тора AVA

Тази сложна горна превръзка е универсална. Може ефективно да се използва за наторяване на зрели растения: овощни дървета, ягодови храсти, зеленчуци, цветя и тревна трева. Когато засаждате разсад и засаждате разсад, е полезно да добавите горна превръзка към всяка дупка в съответствие с инструкциите. Това ще осигури добро оцеляване и бързо развитие на младите растения. Ако е необходимо, за да постигнете бърз ефект, можете да използвате това лекарство под формата на течни превръзки.

Благодарение на уникалния си състав, устойчивост на измиване и дълъг срок на годност, AVA:

 • Насърчава засиленото покълване на семената.
 • Оказва благоприятен ефект върху кореновата система, стимулира бързото й развитие.
 • Ускорява растежа и развитието на растенията.
 • Осигурява отглеждани култури с пълноценна балансирана диета.
 • Активира растежа на бактерии, които абсорбират азота от въздуха.
 • Прави растенията по-устойчиви на различни заболявания на кореновата система и те понасят по-лесно неблагоприятните метеорологични условия.
 • Подобрява вкуса на плодовете и капацитета им за съхранение. В този случай присъствието на нитрати в тях се свежда до минимум.
 • Тор се разтваря само когато температурата на почвата надвишава +8 градуса. През студения сезон AVA препаратът „спи“. Затова може да се прилага както през пролетта, така и през есента.

По този начин комплексният тор AVA съчетава висока ефективност, екологосъобразност, ниски разходи за труд за приложение в почвата и доста ниска цена. Това е отлично решение за градинари и градинари, особено в региони с доста сурови зими (Приморски край, Урал, Камчатка и др.).

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци