"Кристалон" е универсален разтворим комплексен тор, подходящ за отглеждане на различни култури

Съдържание

Комплексният минерален водоразтворим тор "Кристалон" не съдържа хлор. Освен стандартния азот, фосфор и калий, той съдържа и микроелементи, необходими на растенията. Освен това всички хранителни компоненти са напълно балансирани и са в хелатна форма, което означава, че лесно се усвояват.

Приложение Kristalon с капково напояване

Характеристики на употребата на лекарството "Crystalon"

Този сложен тор има кристална структура. Разтваря се лесно във вода. Ето защо, най-често "Kristalon" се използва там, където е организирана система за капково напояване, тъй като ви позволява да комбинирате напояването с едновременно подхранване. Но това не означава, че торовете не могат да се използват за култури с традиционна система за отглеждане. Воден разтвор на лекарството може ефективно да се използва за листна обработка на зеленчукови и плодови култури, както и за цветя на закрито. В почвата "Kristalon" може да се прилага в малки количества директно под кореновата система, тъй като неразградената част от горната превръзка бързо се измива.

Съставът на този тор е балансиран, за да се осигури адекватно хранене на растенията. Ето защо, с помощта на Kristalon храненето можете лесно:

  • компенсират недостъпни или недостатъчни количества хранителни вещества;
  • да се избегне липсата на определени елементи в критичните фази на развитието на плантациите;
  • своевременно да коригира храненето на културите;
  • за укрепване и подпомагане на растенията по време на стресови периоди (неблагоприятни метеорологични условия, третиране с пестициди и др.)

Трябва да се отбележи, че този сложен тор е съвместим с повечето от използваните пестициди.

 
Kristalon сортове торове

Kristalon сортове торове

На различни етапи от растежа и развитието на растенията са необходими различни нива на отделни хранителни вещества. Необходим е малко по-различен състав на почвата по отношение на съдържанието на NPK в зависимост от средата, в която се отглеждат културите - торф, перлит, почва, минерална вата. Следователно, "Кристалон" се произвежда в различни модификации. Този тор практически не се фиксира в почвата, лесно се абсорбира и е съвместим с пестициди и минерални торове. Всички разновидности на това лекарство могат да се смесват помежду си. Когато използвате смес от "Kristalon" с калиев нитрат, първо се приготвят концентрирани разтвори на всеки тор, а след това се смесват.

Състав на торове Kristalon по цвят

Производителите „присвояват“ определени цветове на всяка модификация на този сложен тор, чрез които са лесни за разграничаване и запомняне.

  • При отглеждане на разсад след покълване и първата беритба, "Kristalon" Жълто се използва за подхранване, което има високо съдържание на фосфор. Това насърчава развитието на мощна коренова система. В бъдеще растенията се нуждаят от по-малко флуор, така че те се хранят с други видове лекарство. Когато светлината е достатъчно добра, използвайте синьо. Ако младите растения се отглеждат на перваза на прозореца без допълнително осветление, тогава бялото е по-подходящо. При явна липса на светлина (издърпване на разсад), както и при повишени температури, използвайте червено.
  • При отглеждане на култури, използващи технология с малък обем или използвайки хидропонния метод, червеният, кафявият или оранжевият "Кристал", смесен с калциев нитрат, е добре подходящ.
  • За култури, отглеждани в оранжерии, използвайте Жълти и Специални видове торове.
  • За стайни растения се използват сортове на това лекарство, в зависимост от техните нужди.Когато е засадено ново цвете, то трябва да се подхранва с жълт "Кристал" за един месец. Това стимулира развитието на кореновата система. През лятото при добро осветление стайните култури се поливат с препарата Blue. Повишеното съдържание на азот ускорява растежа на зелените части. През зимата се използва разнообразие от лекарството с ниско съдържание на азот - Бяло, така че растенията не се разтягат при слаба светлина. За да осигурите добър цъфтеж, използвайте червен "Kristalon".
  • Изключение от правилото за цвят е краставицата „Кристалон“ - препарат, създаден специално за подхранване на култури от семейство тиква. Използва се на всички етапи от развитието на растенията. А също и "Kristalon" Special, който е универсален тор. Съдържа азот, фосфор и калий в равни количества.

Този сложен тор се използва под формата на воден разтвор както за прилагане върху почвата, така и за листна обработка. Поради факта, че хранителните вещества са в хелатна форма, "Kristalon" бързо се абсорбира от растенията, осигурявайки бърз растеж. Приемайки балансирана диета, зеленчуковите култури дават пълна и висококачествена реколта от плодове, а цветните култури радват с буйни и ярки букети.

Това лекарство не съдържа хлориди, което означава, че не запушва почвата и няма потискащ ефект върху растенията. Може да се използва ефективно на всяка почва и с всякаква технология за отглеждане на култури.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци