Правила за използване на "Epin-extra" за възстановяване на разсад

Съдържание


"Епин-екстра" е биостимулатор на растежа на културите, което е особено популярно сред летните жители. Този наркотик спечели голяма армия от фенове за причина. В резултат на използването му се подобрява не само растежът и производителността на растенията, но и качеството на селскостопанските продукти. Нека да разберем всички предимства и недостатъци на "Epin" и да разгледаме подробно правилата за неговото приложение.

Epin-Extra

Характеристики на лекарството

"Epin Extra" се основава на епибрасинолид - вещество, което активира и повишава собствената защита на растението. Благодарение на него културата е по-малко изложена на вирусни и гъбични заболявания и когато е заразена с такива, процесът на „възстановяване“ протича доста бързо. "Epin" проявява антистрес ефект, в резултат на което имунитетът на растенията към агресивна среда значително се повишава. Както младите разсад, така и възрастните култури придобиват устойчивост на валежи, суша, студ и температурни крайности.

На бележка!

Заслужава да се отбележи, че наркотикът, наречен "Epin", беше прекратен преди няколко години поради масивни фалшификати. Днес говорим за нов патентован продукт, наречен "Epin-extra", но за удобство може да се посочи просто "Epin" по-долу!

"Epin" се препоръчва за употреба за обработка на култури, цветя и градински растения.

Резултатът от инструмента е както следва:

 • увеличаване на добива;
 • в замърсени почви се неутрализира вредното въздействие на радионуклиди и тежки метали;
 • растенията придобиват способността да преодоляват неблагоприятните условия;
 • силата на покълване на семената се увеличава;
 • разсадът се вкоренява добре, както и растенията при пресаждането;
 • издънките са много активни;
 • увеличават се периодите на съхранение на събраната реколта.

Ампула с лекарството Epin-Extra

Приготвяне на работен разтвор

"Epin" се продава в ампули. Преди да използвате продукта, лекарството трябва да се разрежда с вода в определено съотношение и да се използва за третиране на растения - за накисване или пръскане.

Важно!

Работната течност се приготвя изключително с помощта на преварена или филтрирана вода. Алкалната вода не е подходяща и за да я омекотите се препоръчва да добавите ½ чаена лъжичка оцет или щипка лимонена киселина за всеки литър!

Културата не абсорбира агента през кореновата система, следователно само надземната част от нея може да се напръска. Листата и издънките трябва да се поливат обилно с работен разтвор възможно най-равномерно. След обработка разреденото лекарство трябва да се съхранява в продължение на 2 дни, но не повече и мястото трябва да е тъмно. Ако е бил изложен на слънчева светлина, тогава времето му за съхранение се намалява до 24 часа. Ситуацията е същата, ако няма кисела или леко кисела реакция.

Няколко седмици след третирането, активното вещество, което се абсорбира от растенията, се разгражда.

Инструкциите по-долу ще ви покажат как да подготвите и използвате работната течност за специфично лечение.

Накисване на семена от домати преди засаждането

Накиснете

В "Epine Extra" посадъчният материал от цветни и зеленчукови култури, както и грудки, корни и резници се накисват съгласно тази таблица.

 

 

Растения
Съотношение - "Epin" / водаВреме на експозиция, h
Семена от домати, краставици, тиквички, патладжан, лук, магданоз и чушки4-6 капки / 0,1 л18 до 24
Цвекло, целина и моркови - семена

 
3 капки / 0,1 л18 до 24
Цветни семена

 

 
4 капки / 0,1 л18 до 20
Резници, луковици и грудки

 
3 капки / 0,1 л24

Пръскане

За да се размножава "Epin Extra" и пръскането на разсад и култури трябва да бъде според тази схема.


Растения

Време за пръскане
Работно решение - "Epin" / водаБрой спрейовеИнтервал между леченията

Разсад на разсад

14 капки / 0,4 л2-37-10 дни
Разсад

Преди мотика, ден преди кацане в земята или след кацане14 капки / 0,2 л1-
Картофени клубени, 50 кг


Преди кацане2 мл / 0,5 л1-

Разсад на моркови в открито поле

10 капки / 0,2 л

1

-

Разсад от цвекло, открита земя

8 капки / 0,2 л1-
Разсад на домати, чушки и други култури, открита земя2 ампера / 10 л1-
Ягоди, дървета и храстиС образуването на първите пъпки и листа през пролетта2 ампера / 0,2 л1-

Картофи,

доматПъпка, начало на периода на цъфтеж2 мл / 10 л2Вижте фаза

Краставица
Истински листа в размер на 2-3 бр., Пъпка яйчник2 мл / 10 л2Вижте фаза

Пипер

Пъпков яйчник, цъфтящ2 мл / 10 л2Вижте фаза
Реколти от цветни луковициПъпка яйчник2 мл / 10 л1-
Всички плодове и ягодоплодни и градински културиЯйцеклетка на пъпка, цъфтеж, образуване на плодове2 ампера / 10 л320 дни
Реколта, която е отслабнала поради болести или нападения от вредителиКогато се открие заболяване14 капки / 0,2 лНяколко пъти до пълно възстановяване5-7 дни
Култура, която е в стресови условия (температурни колебания, силни ветрове, липса на влага или светлина)2 ампера / 10 лНяколко пъти до пълно възстановяване7-10 дни

След обработка на разсада с "Epin Extra", разсадът не се разтяга по време на процеса на растеж и тяхната устойчивост на замръзване се увеличава. Ако културата е замразена или присадена, тогава този лек ще я съживи. След обработката на домати, краставици, чушки и други градински култури, рискът от отпадане на яйчниците се свежда до нула.

Пръскане на разсад

Характеристика:

Използването на Epin Extra е възможно в комбинация с много витамини, инсектициди, регулатори на растежа, торове и фунгициди. Единствените изключения са агенти с алкална реакция.

Важно!

Във всеки случай, преди да комбинирате Epin Extra с всеки продукт, те трябва да бъдат проверени за съвместимост!

Като част от "Epin" има шампоан, така че е подходящ за използване като "лепило" при третирането на разсад и възрастни култури от болести и вредители.

Веднага след употреба лекарството започва да действа активно и надеждно защитава растенията до самата реколта.

Работни ръкавици

Правила за безопасност

Лекарството "Epin-extra" принадлежи към 3-ти клас на опасност, тъй като съдържа технически етилов алкохол, който играе ролята на разтворител. Поради тази причина обработката на разтвора и последващата обработка на растенията трябва да се извършват с помощта на лични предпазни средства.

Категорично е забранено да се яде, пие и пуши по време на пръскане на разсад и култура за възрастни с "Epin". За удобство обработката се извършва с помощта на пръскачка с раница. Когато пръскането е завършено, манипулаторът трябва добре да измие ръцете, лицето и да изплакне устата.

За съхранение на затворени ампули е необходимо да изберете сухо, хладно помещение, температурата на въздуха в което трябва да бъде в рамките на + 14 ... + 23 ° C. Моля, имайте предвид, че Epin Extra се държи отделно от лекарствата и храната. Мястото за съхранение трябва да е недостъпно за деца и животни и далеч от източници на открит огън.

Важно!

Epin трябва да се разрежда в съответствие с инструкциите и да се използва само по предназначение. Неговото смесване с други лекарства и последваща употреба в лични помощни парцели е строго забранено!

Тава за разсад

Използваме го правилно

Пръскането на култура за възрастни и разсад се извършва по следната схема.

 1. Преди да обработите младите разсад, както и растенията, които са пострадали поради болести, вредители или неблагоприятни външни фактори, причината за щетите трябва да бъде отстранена - сухи, болни и повредени издънки се отрязват, вредителят се отстранява, почвата се разхлабва и наторява с торове.
 2. Тъй като активното вещество бързо се разпада на пряка слънчева светлина, препоръчително е да го напръскате рано сутрин и привечер.
 3. Издънките и листата подлежат на обработка, като последните трябва да бъдат добре навлажнени от всички страни и да се уверят, че лекарството попада в долната част на плочата.
 4. Ако "Epin-extra" се използва за възстановяване на силата на растенията, които са пострадали в резултат на стрес, тогава той трябва да се прилага няколко пъти на интервали от седмица. Достатъчно е да се обработва здрава реколта три пъти на сезон.
 5. Тъй като "Epin Extra" ще се усвоява от културата в продължение на два до три дни, по-добре е лечението да се извършва в спокоен ден, докато не трябва да има мъгла, дъжд или роса.

Зреещи домати

Предимства на "Epin" пред други биостимуланти

При обработката на разсад с други биостимуланти настъпва принудителният им растеж, тоест културата започва активно да се развива, дори да е във фаза "сън". Epin Extra работи по различен начин. Той енергизира разсад, стимулира ги и помага на растенията да процъфтяват, разчитайки на естествените физиологични процеси. В резултат на това добивите се увеличават и културата не страда.

В допълнение, това лекарство има още няколко предимства:

 • не вреди на околната среда и не насища почвата с вредни вещества;
 • ако се работи правилно, е безвреден за хората и животните;
 • внимателно, но в същото време много ефективно, предпазва растенията от отрицателни влияния на околната среда, вредители и болести.

Работата на Epin Extra е надеждна и наистина осезаема. Действието му е насочено изключително към растежа и развитието на здраво растение. Като широкоспектърен адаптоген проявява мощен антистрес ефект и се препоръчва особено при прекомерна влага, замръзване и наличие на фитопатогени и вредители.

Използвайте този инструмент в съответствие с инструкциите и помнете правилата за безопасност. Пожелавам ви богати реколти!

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци