Ефективен тор за орхидеи

Съдържание

Някои фенове на цъфтящите насаждения смятат, че орхидеите не се нуждаят от хранене, но проведените експерименти доказват, че е необходимо да се оплоди орхидея. Когато отглеждате цветя у дома, трябва да опитате да повторите или поне да приближите естествените условия за растението. Важно е да се създаде приемлива влажност, осветление и температура на места, където се отглеждат стайни насаждения. Торовете ще стимулират посадъчния материал за добър растеж и красив цъфтеж.

орхидеи

Кои торове да изберете?

Като се има предвид, че орхидеите естествено растат в тропическите райони и са прикрепени към кората на дърветата, трябва да приемете тези странности и да намерите правилното хранене. Когато подготвяте торове за тези стайни растения, можете да използвате два метода. Първият е да закупите сложен състав в специален магазин. Второто е да намерите естествени торове в домашните градини.

торене орхидеи

Оборски тор изглежда оптималният продукт за подхранване на орхидеи. Съдържа необходимите химични елементи, органични вещества и продуктивни бактерии. Той е богат на активни ензими, витамини и ауксини.

За да изберете висококачествен тор, е необходимо да се вземе предвид възрастта на животните, които раздават този продукт, и храната, използвана за тяхното хранене. Изхвърлянията на отлежали бикове, коне и овце се пълнят с голямо количество азот. В органичния тор, получен от прасета и крави, има по-малко минерали. Повишава се концентрацията на хранителни вещества в оборския тор от коне и овце. Естественото торене, получено от коне, се счита за оптимално. Не изгаря корените и ефективно подхранва растението.

торене орхидеи

Пепелът, извлечен след изгаряне на дърво, е комплекс от минерални съединения, които могат да запълнят орхидеята с фосфор, калий, калций и др. Дървесната пепел съдържа магнезий, силиций, манган и много други микроелементи. Тази горна превръзка може да се комбинира с други продукти, когато подготвяте субстрат за цветя. Този вид тор е в състояние да се отърве от гниене на повредените области на растението.

Орхидеите реагират на питателни бульони и инфузии.

Опитните градинари и цветарите знаят, че всяка инфузия, приготвена за домати, може да подобри живота на орхидея.

орхидеи в саксии

Оплождане на насаждения от фаленопсис, струва си да се има предвид периодът на растеж и развитие на растението. Например, по време на активен растеж, едно закрито цвете трябва да се подхранва с азот. Орхидеите ще се нуждаят от фосфор и калий по време на пъпкуването. В допълнение, добавката на фосфор ще помогне на младия фаленопсис да получи правилното развитие в нововъзникващата фаза.

За удобство на любителите на цветя на закрито, специализираните магазини разполагат с различни видове и форми на превръзки. Торовите пръчки за орхидеи са една от тях. Те са лесни за употреба и издържат 3-5 месеца. Всеки цветар знае, че насажденията почиват през зимата, те не се нуждаят от стимул за растеж, най-доброто време за използване на торове в пръчки е пролетта.

торове пръчици

Всяко хранене, което се продава в магазина, идва с инструкции. Ето защо, когато избирате тор за орхидея, трябва да обърнете внимание на тази информация. Сред течните добавки, продавани в удобни контейнери, любителите на фаленопсиса отбелязват торове Forte за орхидеи.

Важно е да запомните: растението не е необходимо да се подхранва след трансплантация в продължение на месец и през периода на почивка. Bona Forte, течна сложна добавка за вътрешни орхидеи, е особено полезна в активната фаза на фотосинтезата на растенията. Горната превръзка се извършва само върху мокри корени, честотата на използване се определя в зависимост от сезона.

Правила за торене на орхидеи

Торенето на екзотично растение има свои собствени характеристики.Не всеки знае как да оплоди фаленопсис. Започвайки процедурата, е необходимо да подготвите топла, филтрирана вода за цветето, да спуснете съда с растението в него и да оставите корените да абсорбират влагата. Информация за правилното приготвяне и използване на избрания тор обикновено се дава в инструкциите, приложени към продукта.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци